Ясер Салех Ал Язиди е получил инфакрт по време на полет GF-19 на Gulf Air, след излитане от летището Бахрейн Интернешънъл в 1:40 сутринта във вторник на път към парижкото летище Шарл дьо Гол, съобщи “Дейли мейл”, цитирано от bg-voice.

Пилотите на Airbus A321 бяха принудени да направят аварийно кацане в Ербил в района на Кюрдистан в Ирак , за да може Ясер да получи медицинска помощ.

Самолетът беше посрещнат от медицински екип, който незабавно прехвърли стюарда в близката болница, но той е починал там.

Самолетът е летял на височина от 34 000 фута над Ирак, когато Ясер е получил удар, каза директорът на летището в Ербил Ахмед Хошяр пред иракските медии.

Полетът беше приземен за около четири часа на международното летище в Ербил, преди пътниците да успеят да продължат пътуването си до френската столица.

Самолетът беше приземен за около четири часа, преди пътниците да могат да продължат пътуването си до парижкото летище “Шарл де Гол”

От Gulf Air съобщиха: „Националният превозвач изразява най-дълбоките си съболезнования на семейството и близките на члена на екипажа и потвърждава, че полетът е възобновен до Париж по график.

„Gulf Air уверява, че безопасността на неговите пътници и екипаж е на първо място сред приоритетите му, и благодари на пътниците на засегнатия полет за тяхното търпение и разбиране“, продължава изявлението.

Кабинният екипаж обикновено е обучен да оказва основна първа помощ и всички самолети са оборудвани с елементарни комплекти за първа помощ и медицински консумативи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук