Стюардеса, работеща за компанията SpaceX, обвини изпълнителния директор на компанията Илон Мъск в това, че се е разголил пред нея и ѝ предложил да правят секс. Случката е станала през 2016 г.

Стюардесата е работила по договор за SpaceX на самолет на компанията, когато Мъск си показал еректиралия пенис пред нея, разтъркал крака ѝ и предложил да ѝ купи кон в замяна на еротичен масаж, съобщава „Бизнес Инсайдър”. Според информация на изданието, компанията платила на жената 250 000 долара в споразумение за обезщетение след иск за сексуална злоупотреба.

„Бизнес инсайдър” посочва, че инцидентът е описан в декларация, подписана от приятел на стюардесата и подготвен в подкрепа на нейния иск. Подробностите в историята са извлечени от декларацията, както и други документи, включително кореспонденция и други записи, които въпросният приятел показал на изданието.

Илон Мъск отрече твърденията и ги нарече „напълно неверни”.

„Атаките срещу мен трябва да се гледат през политическа призма. Това е по техния стандартен (презрян) учебник, но нищо няма да ме откаже от борбата за добро бъдеще и вашето право на свободно слово”, заяви той в Туитър.