Турският министър на вътрешните работи, Сюлейман Сойлу, заяви, че ще счита за предатели всички, които подкрепят политика в защита на американските интереси в Турция, според информацията на портал Т-24.

Сойлу подчерта, че от този момент нататък всеки, който преследва политика, насочена към САЩ, независимо дали е партия или отделно лице, ще бъде обявен за предател на родината в Турция. Той ясно изрази недоволството си от целите на Съединените щати в Турция.

"Възраждане" внася сигнал до Гешев за държавна измяна на Петков и Василев

Преди това, той вече е обвинявал САЩ, че се намесват в турския изборен процес. В предварителния кръг на президентските избори, министърът на вътрешните работи заяви, че плановете на САЩ за намеса в изборите се засилват и обвини Вашингтон в създаването на фалшиви видеозаписи, които принудиха кандидата Мухарем Индже да се оттегли от президентската надпревара, предаде БТА.

Утре в Турция ще се проведе втори тур на президентските избори. Вторият тур ще бъде между настоящия президент, Реджеп Тайип Ердоган, и кандидата на опозицията, Кемал Кълъчдароглу. Според резултатите от последните проучвания на общественото мнение, очаква се Ердоган да спечели. Въпреки това, опозицията твърди, че Кълъчдароглу ще постигне победа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук