Основателят на компанията за антивирусен софтуер McAfee Джон Макафи, който беше открит мъртъв в испански затвор, е оставил съобщение в случай на смърт. Миналата година той написа предупреждение за това в Twitter.

В публикация от 15 октомври 2020 г. Макафи заявява, че няма намерение да се самоубива. Основателят на McAfee е заявил, че е щастлив от всичко и има приятели.

"Знайте, че ако се обеся като (Джефри) Епщайн, вината няма да е моя", пише тогава програмистът. Както БЛИЦ вече ви съобщи, 75-годишният Джон Макафи бе намерен мъртъв в затвор в Испания. Според информацията, основателят на McAfee се е самоубил и тялото му е намерено в килията му. Лекарите са се опитали да го реанимират, но не са успели да го спасят.

Макафи беше задържан в Испания по искане на САЩ миналата година, след което съдът одобри екстрадирането му в САЩ. Според американските власти бизнесменът е укривал данъци, като е пренасочвал доходите си към сметки на фиктивни лица. Задържан е в затвора в Сан Естеве Чесровирес в Барселона.

Макафи придоби широка известност и в сферата на криптовалутите. Освен това програмистът е известен и с ексцентричното си поведение. Така през август миналата година той е задържан и по-късно арестуван на летището в Норвегия заради женско бельо, което бизнесменът използва като защитна маска срещу коронавирус.

В края на 2017 г. Макафи обеща, че ще изяде гениталиите си, ако обменният курс на биткойна не достигне един милион долара до края на 2020 г.

Ексцентричният бизнесмен живее в Белиз дълго време. Там той финансира местната полиция, тъй като има чувството, че някой винаги го наблюдава.

Наред с други неща, Макафи създава харем от седем тийнейджърки. Органите на реда дълго време се опитват да изправят милионера пред правосъдието, но това се е получило едва след много години.

Превод и редакция: БЛИЦ