Експерти от Световната здравна организация (СЗО) смятат, че COVID-19 може да се е разпространил сред хората чрез порове, язовци и зайци, продавани на пазара в Ухан, които могат да пренасят коронавирус. Това пише The Wall Street Journal.


Пазарът в Ухан

СЗО още се съмнява, че К-19 е възникнал на пазара в Ухан


Според вестника членовете на експертната група на СЗО говорят за необходимостта от по-нататъшно разследване, за да се идентифицират доставчиците на тези и други животни. Все още обаче не са успели да идентифицират целия списък с животни, които са били законно или незаконно продадени на пазара.

Изследователите на СЗО също настояват Китай да проведе мащабни тестове върху животни във ферми за норки.

Mail on Sunday със сензационни разкрития за лабораторията в Ухан ВИДЕО

Международна група от експерти на СЗО прекара в Китай почти месец от 14 януари и проведе съвместно изследване с китайски експерти в областта на идентифицирането на произхода на COVID-19. Експертите на СЗО успяха да посетят Института по вирусология в Ухан, включително силно изолираната лаборатория BSL-4, което беше свързано със слухове за предполагаемо "изтичане" на вируса или възможен изкуствен произход на COVID-19, болници, пазара за животни и център за контрол и превенция на заболяванията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!