Обърнете внимание на представеното по-долу селфи, направено преди няколко дни от обикновен американски ученик. На пръв поглед имаме най-обикновена снимка, каквито има милиони в интернет, но тази снимка се оказа далеч от обикновените. Той съдържа една загадъчна и дори донякъде зловеща подробност, която просто не трябва да бъде там.Все още не я намерихте? След това внимателно погледнете отворения шкаф зад детето. Виждате ли човешката сянка в него? Според добре познатите закони на физиката и здравия разум тя просто няма откъде да се вземе на снимката. По тази причина  необичайният кадър бързо привлече вниманието на изследователите на свръхестествени явления, както и на обикновените потребители на мрежата, които не са безразлични към мистицизма и други аномални феномени.

Разбира се, вграденият в стената килер, както виждате, служи на млад американец да съхранява дрехи, които лесно могат да хвърлят различни фантазия сенки срещу светлината. Въпреки това, дори постепенно погледнато може да се заключи, че по време на стрелбата нямаше нищо, което да създаде изключително ясна сянка ... жени в рокля!

Ясно видими са краката на ефимерната жена, подгъвът на халата й и ръката с четката. Да се обърка силуетът с нещо друго е абсолютно невъзможно и дори най-закоравелите скептици не говорят тук за зрителна илюзия, въпреки че те са свикнали да се обясняват аномалии на снимки по този начин.

Разбира се, вграденият в стената килер, както виждате, служи на младия американец да съхранява дрехи, които лесно могат да хвърлят различни причудливи сенки срещу светлината. Въпреки това, дори бегло погледнато може да се заключи, че по време на снимката е нямало нищо, което да създаде изключително ясната сянка на ... жена в рокля!

Ясно видими са краката на ефимерната жена, подгъвът на халата й и ръката с четка. Да объркаш този силует с нещо друго е абсолютно невъзможно и дори най-закоравелите скептици не говорят тук за зрителна измама, с която са свикнали да се обясняват подобни аномалии на свои и на други хора снимки.
Някои хора в мрежата смятат, че това е дух или сянка. Според други, става дума за хрономираж е или забележителен оптичен феномен като камера обскура. Ако се вярва на третата версия, по време на снимането е имало срив в работата на така наречената "Матрица", която всъщност е всъщност нашата цивилизация. Четвърти са убедени, че това е сянката на човек, който стои пред прозореца. И накрая, гореспоменатите материалисти подозират автора на изображението в използването на фотомонтаж.

Родителите на ученика, между другото, бяха потресени от тези кадри много повече от самия него. Близките на юношата с точност пресъздадоха условията, при които е направено селфито, но вече се се появяваха женски силуети в отворения килер. Майката на момчето дори застана до прозореца, но това също не доведе до никакви резултати, т.е. до възможни сенки. Семейството нарича обвиненията за измама напълно неоснователни ...

Превод: БЛИЦ