Наоми Уатанабе е "огромно" явление в Япония. Има 6 милиона последователи в Instagram, появява се често в тв предавания и корици на списания, има собствена модна линия, а японската железопътна компания дори пусна "Влак Наоми" миналата година.
Наоми освен това е огромна. Със своите 100 килограма тя тежи почти два пъти колкото средностатистическата японка на нейните 29 години.

"Идеалното ми тяло е това на сумо боец - голямо, но мускулесто", обяснява Наоми със смях по време на интервю за фотосесия.
 

В страна с множество слаби жени магазините рядко зареждат дори номерата над М. Уатанабе предизвиква японците и им показва, че е възможно жена да се чувства уверена и щастлива, дори и да не е тънка и фина.
 

"Япония не е САЩ. Тук няма много едри жени", обяснява Уатанабе пред Washington Post. "Но вместо да се опитвам да променя как мислят останалите, искам да променя мисленето на по-едрите жени, да им помогна да се чувстват добре за себе си", споделя жената.

Едрите жени определено са малцинство в Япония. 3% от жените в страната са с наднормено тегло, според данните на СЗО. За сравнение в Америка този процент е 34,9.

Японското правителство има дори закон, който определя максималният размер на талията за служители над 40 години - 85 сантиметра за мъже и 90 сантиметра за жени. Тези с по-пищни обиколки трябва да почнат диета и да правят упражнения.

Много млади жени в страната обаче са опасно слаби. 22% от жените в Япония между 20 и 30 години са или недохранени или с тегло под нормата.

Уатанабе предлага нещо различно. Тя не окуражава трупането на килограми, но подкрепя движението за обичане на тялото си. И го прави с хумор в Instagram, без да се взима насериозно.

Когато я питат кой си представя да я изиграе във филм за живота й тя отговаря без свян - Арнолд Шварценегер или може би Джон Траволта - та той може да пее и танцува! Пред японско списание тя споменава, че спортният й режим включва лежане по гръб, ядене на къдри и ориз, докато прави упражнение за крака.
 

Това не й пречи да е една от споменатите в класацията на японското издание на списание Vogue за "Жена на годината" през 2016 г. И какво толкова - тя има цели и ги постига. Била е на "световно турне" в Лос Анджелис, Ню Йорк и Тайпе миналата година.
 

Но не се лъжете - турнето й не е свързано с пищните й форми. Тя е комик. А за смехът килограмите не важат.
 
 

Източник: Dnes.bg