Тереза Мей взе тежко решение. В началото на месец юни тя ще утвърди график за своето оттегляне, предават световните агенции. 

Информацията идва от британски депутат, който е председател на влиятелна група в Консервативната партия, разглеждаща въпросите, свързани с нейното ръководство.

Двамата днес са провели среща и са се договорили да се видят отново, след като Мей прокара някак сделката за Брекзит в парламента.  

Тереза Мей вече каза, че ще внесе споразумението за ново гласуване в седмицата, започваща от 3 юни.

"Премиерът е решена да осигури нашето излизане от Европейския съюз и е посветила усилията си да гарантира второто четене на закона за изтегляне на Великобритания от ЕС в седмицата, започваща от 3 юни, както и приемането на този закон и последващото излизане на Обединеното кралство от ЕС до лятото", се казва в изявление на Брейди след срещата.
 
"Договорихме се, че тя и аз ще се срещнем след второто четене на закона, за да се споразумеем за график за избирането на нов лидер на Консервативната партия", се допълва в текста.

По принцип за първо четене на даден закон се смята неговото официално внасяне в парламента и публикуването на текста му. Очаква се това да стане преди парламентарната пауза, която е планирана от 23 май до 4 юни, отбелязва Ройтерс. Второто четене е при самите дебати по закона в пленарна зала, които се очаква да продължат два дни.