При хората - джуджета се наблюдава нарушение на растежа, при което детето още в утробата на майката вече се формира с отклонение от нормата. Крайниците, тялото и главата му са по-малки, но с възрастта често главата и тялото придобиват облика на обикновен човек, докато крайниците стават по-къси и дебели.

Такива деца растат много бавно и в общи линии не достигат височина повече метър и няколко сантиметра. 

Независимо от всичко това съществуват "малки жени", които са прекрасни, служат за пример и са се превърнали в истински сексуални икони с множество фенове.

Те водят нормален живот и имат прекрасни отношения със съпрузите си.Елена Гант е красиво и уверено момиче, с ръст 132 см. Елена е известна и популярна блогърка, работи като актриса и модел. Тя е родена в Русия, но по-късно се премества в Америка, за да се срещне с хора като нея.

Елена помага на други „малки хора“ да осъзнаят, че всеки от тях е достоен за щастие, независимо от пречките или негативността от други хора, които не ги приемат.

Елена служи като пример и мотивация за тези, които се стремят към успех. В момента Елена Гант е щастлива - омъжена е и има две деца.

Жасмин Артега Сорге е красива жена на 35 години, има съпруг и две деца.Щастлива е от живота и живее в Америка. Като дете Жасмин мечтае да стане певица, но когато участва в популярното американско шоу „Американски идол“, остава в списъка на „100-те най-добри певци“, без да се изкачи до първото място. 

В момента Жасмин работи като фризьор, но също така води свое шоу „Малки жени“, където „малки хора“ идват и споделят своите истории от живота.

Аста е позитивно и усмихнато момиче, със 135 см височина. В детството си Аста търпи постоянни подигравки. След известно време момичето развива свое хоби - косплей (превъплъщение на хора в герои от аниме, филми или други). Аста се отдава на това с цялата си страст и така полага началото на пътя към промяната. Благодарение на косплей света Аста има над 113 хиляди последователи в Instagram. Тяхната подкрепа й помага да се чувства не само уверена, но и необходима. Аста Янг красива, щастливо омъжена, печели пари и от рисуване и признава, че много обича да пътува. 

Превод БЛИЦ