В арабските страни, където нормите на шeриата са задължителни на конституционно равнище, се налагат сериозни ограничения върху обществените и социални дейности на жените. Не толкова отдавна "пакистанската Ким Кардашиан" бе убита от собствения си брат. Той усещаше, че тя е позор за семейството си чрез своя блог и сексуални снимки. Същевременно съществуват изключения, които не засягат всички. Пример за това е кралицата на Йордания Рания, която събира армия от милиони последователи в "Инстаграм". Ние сме събрали за вас и други изключения, които е хубаво да видите.

 

10. Нило Хак (Саудовская Аравия), 600 000 последователи

Нило е професионален сватбен дизайнер, който създава модели в традиционен арабски стил. Страницата й в "Инстаграм" е изцяло посветена на нейните творби.
 


 

9. Майа Ахмад (Ливан), 1 млн последователи

Мая е блогър за красота, стилист и дизайнер. Като погледнете нейния Инстаграм, едва ли ще повярвате, че това момиче е от Изтока. Тя определено се е сляла със Запада!
 


 

8. Мона Моника Каттан (ОАЕ) 1,6 млн последователи

 

Момичето работи в сферата на козметичната индустрия и популяризира два онлайн магазина с продукти за красота.
 


 

7. Фауз (Кувейт), 2,1 млн последователи

 

Фауза също може да се нарече блогър за красота и обществена личност. Лицето й често се появява на корицата на кувейтското списание Кувейт.
 


 

6. Нору Бо Ауад (Саудитска Арабия), 2,2 млн последователи

 

Нора е стилистката и гримьорка, известна със серията си майсторски класове в страните от Арабския залив.
 


 

5. Далял Аддуб (Кувейт), 2,2 млн последователи

 

Всичко е традиционно от гледна точка на "Инстаграм" и много далеч от източните традиции ... Профилът й е посветен на красотата и модата.
 


 

4. Сондос Ал Каттан (Кувейт), 2,3 млн последователи

 

Друга красива блогърка и грим специалист. Въпреки това, преди да стане истинска бизнес дама със сериозен опит, в продължение на няколко години тя успешно рекламира собствения си бутик.
 


 

3. Маис Хамдан (ОАЕ), 2,4 млн последователи

 

Маис Хамдан — актриса и певица, а също и известна публична фигура.

 


 

2. Кралица Рания (Йордания), 3,5 млн последователи

 

Страницата й е напълно посветена на любовта към родината, дори и в описанието на акаунта има хистограма "love_I Jordan". Като завършила престижния английски университет, тя пише официалното си заглавие на арабски език и с перфектния си английски - "Майка и съпруга с интересни ежедневни задачи".
 

 

Нейният профил е следван от 3,5 милиона души, сред абонатите има не само граждани на Йордания. Кралицата е известна с красотата и женствеността си не само на Изток, но и по целия свят.
 

 

1. Худа Каттан (ОАЕ), 22 млн последователи

 

Худа Катан може би е най-популярната представителка на Изтока в "Инстаграм". 145 000 - това е средният брой харесвания, които една нейна снимка събира. Видеоклипът й пък събира средно около един милион. За сравнение: руската поп звезда Олга Бузова има около 11 милиона абонати ...
 Опитвам се да не слагам грим в петък или събота. Добре е кожата ви да диша и е добре да не сте зависими от грима, за да се чувствате комфортно естествено.

 

Худа е известен със своята необичайна прилика с Ким Кардашиан. В интервю през септември в списание "Ел" тя откровено каза: "Мога да изразходвам най-малко 4 000 долара на месец за козметика." Тя признава, че няма такъв избор на асортимент от продукти за красота, които се намират в САЩ. В същото време всеки петък и събота (в почивните дни), блогът на красотата не използва козметика: в наши дни момичето позволява на кожата си да си почине.
 Автор: life.ru

Превод и редакция: БЛИЦ