Докато повечето компании се надпреварват да правят все по-големи смартфони, Zanco има друга идея. Според тази нова компания хората имат нужда от възможно най-малкия мобилен телефон и тя го е създала, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

Zanco T1 е най-малкият мобилен телефон в света. Той е с височината на палец, но въпреки това има всичко необходимо, за да работи пълноценно.

Важно уточнение е, че това е обикновен мобилен телефон, а не смартфон. Все пак, той има USB порт за зареждане, клавиатура, микрофон, говорител и малък дисплей.

Със Zanco T1 може да се провеждат не само гласови разговори. Телефонът поддържа и получаване и изпращане на SMS-и. Друг е въпросът колко лесно те ще се четат и пишат на миниатюрния дисплей.

Устройството е около 4 пъти по-малко от нормален iPhone. Той има и възможност да се окачва на връзка. Zanco представя устройството като идеален резервен телефон при пътувания или като аксесоар за необикновени тоалети. Освен това телефонът автоматично провокира и асоциации с шпионски филми, макар и надали реално да е най-удачното решение за шпиони.