Трима спасители, търсещи разбилия се хеликоптер на иранския президент Ебрахим Раиси, са изчезнали, съобщава говорител на Червения полумесец.

Издирвателните екипи са близо до мястото, където хеликоптерът може да се е разбил, добавя говорителят.

Според тях операцията по издирването ще се забави, тъй като се очаква скоро времето да застуди, а дъждът да продължи, съобщи Би Би Си. 

Информацията около инцидента остава противоречива. Според иранската държавна телевизия спасителите ще достигнат мястото на катастрофата до около половин час, а информационната агенция ИРНА съобщи, че все още не е локализирано точно място на инцидента с хеликоптера.

 

Междувременно изданието „Техран таймс", съобщило по-рано днес, че иранският духовен лидер, аятолах Али Хаменей е събрал на спешно заседание Съвета за национална сигурност на Иран, написа в „Екс", че в крайна сметка тази информация не се е оказала вярна.

Държавната телевизия ИРИБ съобщава, че началникът на генералния щаб на иранските сили, генерал Мохамад Багери, е поръчал всички армейски сили, всички сили на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция и силите на полицията да се включат издирвателно-спасителните операции. 

 

По-рано днес бе съобщено, че хеликоптер от конвой, в който е пътувал президентът на Иран Ебрахим Раиси е претърпял инцидент в планините в северозападната част на Иран.

Състоянието на намиращите се на борда на хеликоптера засега остава неизвестно, като се съобщава, че все още не е установен контакт с тях.

Президентът Раиси е пътувал с иранския външен министър в конвой от три хеликоптера над района. Два от хеликоптерите са се приземили благополучно, пише Би Би Си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ