Фернанда Танаджура е родена с епидермолиза булоза, поради което кожата й просто не може да издържи на механичен стрес. 

Затова момичето трябва постоянно да прилага овлажнители и да се увива с превръзки, за да не повреди нещо.Фернанда живее с болестта от детството и вече е свикнала с всички трудности. В същото време хората, които виждат кожата й, дори не са в състояние да реагират адекватно. Още на детските площадки момичето осъзнало, че животът й няма да е лесен, не само заради болестта, но и "благодарение" на отношението на другите хора към нея. Годините минават и времената се променят. 

Фернанда живее с болестта от детството и вече е свикнала с всички трудности. В същото време хората, които виждат кожата й, дори не са в състояние да реагират адекватно. Още на детските площадки момичето осъзна, че животът й няма да е лесен, не само заради болестта си, но и "благодарение" на отношението на други хора към нея. Годините минават и времената се променят. 
Танаджура се е научила да се разбира с тялото си по такъв начин, че на практика да не създава никакъв физически дискомфорт. Социалният живот също се подобрява. Момичето има много приятели, които я подкрепят и й помагат, когато има нужда. Нещо повече, бразилката има дори фенове в интернет. Тя е в Instagram от няколко години и не се колебае да показва снимки, на които се виждат всички недостатъци на тялото й."Увлечена съм от фотографията и никога не съм се притеснявала от това, което мислят другите. Затова никога не съм мислила, че публикуването на снимка в Instagram е нещо нередно за мен. Освен това получавам толкова много добри отзиви за моето положително отношение, хората хвалят външния ми вид," казва Фернанда Танаджура.

Поради епидермолизата, ръцете на Фернанда са по-скоро като крайниците на жертва на пожар. Изглежда, че е невъзможно да се води нормален живот с тях, но, изненадващо, момичето е свикнало с тези странични ефекти на болестта. Дори и с такива ръце тя сама си прави грима, с който е много горда, пише Daily Mail. Сега Танаджура мечтае да стане модел и прави всичко възможно за това.
"Нямам нужда от съжаление или общо одобрение. Но изисквам уважение към себе си. Искам да дам глас на хора като мен, да покажа, че сме достойни. Може би някой ден ще стана професионален модел. Това е голямата ми мечта. Мисля, че би било чудесно за хора с ЕБ (булозна епидермолиза)," завършва Фернанда Танаджура.

Превод: БЛИЦ