Двама братя убиха сестра си с мачете заради извънбрачен секс. Мъжете, на възраст 20 и 30 години, признаха, че са нападнали сестра си с цепеница и мачете, тъй като тя е правила извънбрачен секс, съобщиха властите за убийството, извършено на остров Сулавеси.

Семейството на убитото момиче също за кратко държало за заложник далечен роднина, заподозрян в отношения с момичето, след като той отказал да се ожени за нея.

"Заподозрените заявиха, че били възмутени и се срамували, когато сестра им признала, че е правила секс с мъж, който е техен далечен роднина", заяви шефът на местната полиция Ваван Сумантри.

Полицията задържа седем други членове на семейството за разпит и за да ги предпази от възмутени местни жители, добави той.

Така наречените „убийства на честта“ - обикновено в случаите, когато жена бива убивана от роднина на мъжа заради твърденията, че е опозорила семейството си - са разпространени в някои части на Южна Азия, но са рядко срещани в Индонезия.

Убийството на девойката може би е било свързано с местните норми, фокусирани върху защита на семейното достойнство, заяви изпълнителният директор на Амнести интернещънъл Индонезия Усман Хамид.