Вероятно няма човек на Земята, който да не е измервал температурата на тялото си, за да определи дали е здрав. И всички знаят, че това здраве е между 36 и 37 градуса по Целзий (съответно 98 F и 99 F). 
 

Но не всеки знае, че стандартът от 36,6 градуса по периферията на тялото и 37 градуса вътре в него е установен през 1851 г. от немския терапевт Карл Вундерлич. Както почти никой не знае, през последните 170 години от това откритие нещо се е променило в температурата на човешкото тяло.Това отдавна е започнало да безпокои лекарите по света, след като се появиха по-точни електронни устройства за определяне на температурата на човешкото тяло. И всъщност се намалява до 36 градуса по периферията на тялото спрямо стандартните 36.6 (96.6 F). Но медицинските работници не бяха особено изненадани от това, приписвайки всичко на по-точните съвременни измервания.

Оказва се, че Карл Вундерлих е сбъркал заради неточните термометри от миналото? Да, не може да бъде, група учени начело с д-р Джули Парсънет от университета в Станфорд в Съединените щати решиха и затова събраха почти 700 хиляди медицински документации, които записват телесната температура при хора, родени от първата половина на 19 век до днес.

И ето каква интересна картина се получи. Оказа се, че за 200 години температурата на човешкото тяло намалява с 1,06 F и като цяло понижението й на всеки десет години се случва средно с 0,05 F.

Това невероятно откритие накара американските учени (и не само тях) да си блъскат главите в търсене на причините за тази промяна. Има много теории, но всички те грешат основното - това не е нищо повече от предположения.

Например, понижаването на телесната температура е свързано с глобалното затопляне на Земята, промяната в хранителния режим на хората, поради широкото използване на централно отопление и климатизация и т.н.

Уфолозите, като се запознаха с това откритие, стигнаха до по-интересно заключение: виновни са рептилите. Известно е, че влечугите имат телесна температура, съизмерима с околната среда. Може би те генетично променят човека в това отношение? 

Вярно е, че веднага възниква логичен въпрос: защо? Но наистина ли има малко такива въпроси без отговор в света? Например, защо изобщо сме родени, какъв експеримент се провежда върху нас от извънземни или Бог? И наистина ли живеем, а не се намираме в матрица?

Но фактът е налице: температурата на човешкото тяло пада и това очевидно не е случайно и не е просто така...

Превод: БЛИЦ