Бившият учител Оуен Хидли е бил арестуван на 29 август, в американския щат Флорида по обвинения в сексуално насилие и инцест. 17-годишна тийнейджърка, роднина на 55-годишния Хидли се е оплакала от поведението му, и то след като лекар диагностицирал хламидия - инфекциозна болест, която се предава по полов път, съобщава WPTN.com
Пострадалата роднина не се обърнала веднага към полицията, защото се  страхувала за репутацията на учителя в семейството и на работното му място. Според думите на момичето, сексуалният контакт с Хидли се е случил по време на пътуване до Канада през април 2017 г. на сватба на роднини. През май Хидли е разбрал, че в Канада той е обект на разследване и е отказал да се върне там.

Скоро канадските полицейски служители предали делото на своите американски колеги. След известно време учителят бил внезапно отстранен от работа и прехвърлен в административния отдел, а след събирането на доказателства, той е бил арестуван. Хидли работел като учител в едно от училищата в Бока Ратон.

Превод и редакция: БЛИЦ