Украинските националисти се опитаха да взривят атомна електроцентрала в Украйна преди настъплението на руската армия. Това заяви служител на Държавната гранична служба на Украйна Александр Александрович Диденко във видео обръщение.

Украинският граничар, заедно с 19 негови колеги, са отказали да се подчинят на заповедите на киевските власти и заявиха, че украинските специални служби подготвят провокация в АЕЦ в Запорожие преди атаката на руската армия, предаде „Евроком”.

Зеленски втрещи света и обяви началото на ядрена война в Украйна ВИДЕО

Целта на терористичния акт е била да обвини Русия в обстрел на атомната електроцентрала и информационен скандал за нея. За това разказва Александър Диденко във видео.

Украинският граничар също съобщава, че украинските националисти стрелят в гърба на войници и цивилни украински армии, които се опитват да излязат от обкръжените градове.

Диденко казва, че сега сред националистите на фронта вече има престъпници, които президентът Зеленски пусна от затвора, за да сплашват цивилни и да извършват провокации под прикритието на руски военни.

Сега атомната електроцентрала в Запорожие е взета под защитата на руските военни.

ВИДЕО разкри какво се случва в Запорожката АЕЦ след щурма на руснаците

Източникът, изпратил видеото пожела, да остане анонимен, затова не може да се установи достоверността на записа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!