Руските военни изстреляха четири ракети тип „Оникс” от ракетната система „Бастион” по Одеска област. Обстрелът е извършен от територията на анексирания Крим, съобщиха от Одеския градски съвет, позовавайки се на данни от оперативно командване „Юг”.

„Одеска област беше ударена от четири ракети тип „Оникс” от ракетна система „бастион” в Крим”, посочват властите, цитирани от УНИАН.

От градския съвет допълват, че руските части продължават да разрушават инфраструктурни съоръжения в региона и да оказват психологически натиск върху военните.

„Има много голяма вероятност за продължаване на ракетните атаки в региона. Не пренебрегвайте предупрежденията за опасност. Бъдете бдителни и внимателни”, предупредиха от градския съвет.

Същевременно оперативното командване на Юг съобщи за унищожен руски дрон, който се опитвал да извършва разузнаване на обекти за вражеска ракетна атака на територията на Одеска област.

Това съобщиха от пресслужбата на командването във Фейсбук, предава Укринформ.

„На 9 май опитът на противника да извърши въздушно разузнаване в района на Одеса завърши с унищожаването на руския безпилотен самолет „Орлан-10“ от зенитно-ракетния отряд „Юг““, се казва в доклада.

На 8 май беше съобщено, че руснаците обстрелват крайбрежните зони на Одеса, унищожават и повреждат сградите на хотелски комплекс, както и жилищна инфраструктура.