"Урсула фон дер Лайен ми изпрати SMS - да поздрави България за маркоикономическата стабилност", заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис в Александруполис, цитиран от Агенция "Фокус"

Борисов благодари за топлото посрещане на аерогарата от гръцкия външен министър Никос Дендиас. Според българския премиер това показва, че въпреки смяната на различни политически елити, България и Гърция са успели да запазят приятелските си взаимоотношения.

"Досега поколения политици и в Гърция, и в България са успели да запазят най-важното – не само като православни християни, но и като братски народи - да бъдем така добронамерени и приятелски настроени", заяви Борисов.

Той допълни, че докато някои партии само се упражняват върху думата "диверсификация", българската държава е вложила пари и е станала съдружник на Държавната енергийна компания на Гърция в терминала за втечнен газ в Александруполис.

По думите на Борисов "няма нищо по-хубаво в Европейския съюз от това държавите членки да демонстрират приятелство, близост, да съединяват своите енергийни системи, пътни връзки, в областта на екология, отбрана, сигурност".