Малка брошура, която президентът Байдън държеше по време на пресконференция в сряда, разкри, че 80-годишният главнокомандващ е знаел предварително за въпрос от журналистка, пише New York Post.

"Как съчетавате вътрешните си приоритети - като преместването на производството на полупроводници - с основаната на съюзи външна политика?", гласеше въпросът на репортера на Los Angeles Times Кортни Субраманиан.

 

 

Разкритието дойде по време на съвместна пресконференция с южнокорейския президент Юн Сук Йол, на която бяха обсъдени нарастващите ядрени заплахи от страна на Северна Корея, в момент, в който страните празнуват 70-годишнината на своя съюз.

Друг лист показваше имената на служители от администрацията на Байдън, подредени по реда на изказванията им на пресконференцията.

 

 

Това не е първият случай, в който бележките на Байдън са разкрити от фотожурналисти - което подхранва спекулациите на републиканците относно неговата умствена кондиция.

През февруари неговият лекар съобщи, че президентът е в добро здравословно състояние, но отказа да отговори на въпросите на репортерите за когнитивната му сила.

Републиканците: Байдън е откъснат от реалността, ако продължава така...

През юни миналата година фоторепортери разкриха комично формулиран шпионски лист с подробни инструкции.

"ВИЕ влезте в залата на Рузвелт и поздравете участниците", гласеше бележката, след което веднага насочваше най-възрастния президент в историята: "ВИЕ заемете мястото си". 

През юли 2021 г. Байдън прие смущаваща бележка от помощник - която също беше заснета от фотограф - в която се казваше "Господине, има нещо на брадичката Ви."

 

 

Репортерката на "Лос Анджелис Таймс" е предоставила въпроса на Белия дом преди пресконференцията. Съобщава се, че Байдън се вбесява от това, че помощниците му нарушават подхода му към посланията, дори когато това го поставя в противоречие с политиката на администрацията.

През март президентът неочаквано призова президентът Владимир Путин да бъде отстранен от власт след руската инвазия в Украйна - коментар, които по-късно служителите на Белия дом трябваше да оттеглят.

Източник: Гласове

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук