Българин е починал след нападение с нож в Лондон. 21-годишният Габриел Стоянов от Варна е бил атакуван след полунощ в петък срещу събота. Сигналът е подаден около 23:50 часа на 4 ноември.

Българинът е бил атакуван на ул. "Бромли Роуд", която се намира в сравнително спокоен квартал в южната част на английската столица.

Младият мъж e прободен няколко пъти с нож. Той е откаран в болница, но въпреки усилията на лекарите е издъхнал следобед в събота. 

Жестоко убийство: Трима заклаха 21-г. български студент в Лондон

Лондонската полиция съобщи, че вече има арестуван за жестокото убийство - 14-годишен тийнейджър. Задържането е извършено на 8 ноември. В изявлението на полицията се казва, че разследването продължава с добри  темпове и се работи по няколко версии, за да се идентифицират и другите замесени лица.

Според действащите протоколи българското посолство е информирано от офицера за връзка на британската полиция, че е уведомил семейството на момчето и е дал координати за връзка с консулската ни служба. Търси се информация и от шофьори, чиито видео камери в автомобилите може да са заснели убийството.

Приятели на момчето организираха в социалните мрежи кампания за събиране на средства за подкрепа на семейството му, която за кратко време събра няколко хиляди паунда.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук