Индонезийско момче се нуждаеше от животоспасяваща операция, след като е наранено в шията от летяща риба. Мохамед Идул е бил на риболов, заедно с родителите си във водите на Бутон край югоизточната провинция Сулавеси в събота, когато рибата е изскочила от водата и се е забила в него. 
 

Тя се е врязала право във врата на 16-годишния младеж и пронизала долната част на черепа му.

Момчето е откарано в болница за лечение, преди да претърпи рискована операция за отстраняване на рибата от врата му два дни по-късно, пише "Дейли мейл".
 

Снимки, направени малко след инцидента, вече се разпространяват мълниеносно в социалните мрежи. На тях се вижда как рибата е пронизала целия врат на Мохамед от под брадичката, точно до тила му. 

В сложната двучасова операция, която е претърпяло момчето, са участвали трима хирурзи и двама анестезиолози.

„За да се премахнете рибата-игла, човек трябва да бъде много внимателен, тъй като в шията на момчето има голям чужд предмет, казва професор д-р Сяфри К. Ариф.
 

Мохамед се възстановява добре, но остава в болница поради риск от инфекция. "Детето е сравнително стабилно, но в момента пациентът все още има температура", каза генералният директор на болницата. "Ще изчакаме треската да отшуми, дано не се повиши", допълва той.

В социалните мрежи вече валят коментари около инцидента.

"Удивително е, че е оцелял", коментира един човек в публикация във Facebook.

Друг добавя: „Каква болка!“

Рибите-игли се отличават с дългата остра челюст, която има множество остри зъби, способни да нанесат дълбоки рани.

Те също са умели "скачачи", известни с това, че изскачат от водата със скорост до 60 км / ч.

Превод и редакция: БЛИЦ