Това е шокиращият момент, когато афганистански телевизионен водещ чете заглавията, докато е заобиколен от въоръжени талибански главорези. Клипът беше споделен онлайн от телевизионното студио, след като бойците нахлуха в сградата и поискаха водещият на новините да похвали талибаните.

Ялда Хаким от BBC сподели в Twitter видеоклип от новинарския репортаж в неделя следобед и написа: "Афганистанската телевизия - сюрреалистична. Ето как сега изглежда политически дебат по афганистанската телевизия, талибани наблюдават домакина."

Водещият говори за срива на правителството на Гани и казва, че Ислямското емирство казва, че афганистанският народ не трябва да се страхува от талибаните. В 42-секундния клип, който оттогава е гледан повече от 1 милион пъти, водещият на новините е заобиколен от осем въоръжени мъже, които изглежда го пазят, докато чете.

Съобщава се, че те са нахлули в сградата в неделя и поискали водещият да говори с тях.Според WIO News водещият на новините е провел дебат с бойците, докато е в ефир.

Видеото е заснето, тъй като американските въоръжени сили заявиха, че са изпълнили успешна мисия за удар с дронове, която предотврати повторна терористична атака на летището в Кабул. 

Споделяйки кадри от редакцията, Заки Даряби - издателят на Etilaatroz и KabulNow - отиде в Twitter, за да каже: "Ако е така, ще спрем работата си."


Превод: БЛИЦ