След повече от седмица на протести, свързани със смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, в Ню Йорк сблъсъците между полицията и демонстрантите продължиха през деня и вечерта на 5 юни, предава Fox News.

Междувременно след инцидент, в който пострада възрастен човек, двама полицаи бяха временно освободени от служба. Инцидентът се е случил в град Бъфало, щата Ню Йорк, като според информацията служителите на реда са изблъскали 75-годишен мъж, който е ударил главата си.По-късно от болницата съобщиха, че той се намира в "стабилно, но сериозно състояние". Инцидентът беше осъден от губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо, който го описа като "незаслужен и изключително позорен".

В Ню Йорк Сити големи тълпи от хора се събраха за пореден ден на протести, докато в Минеаполис се проведе опелото на Джордж Флойд - градът, в който той почина на 25 май, след като беше задържан от полицията и притиснат към земята за повече от 8 минути.

Хиляди души пренебрегнаха наложения в града полицейски час и останаха по улиците дори след 20:00 ч., като в квартал Бронкс имаше сблъсъци между силите на реда и тълпи от протестиращи. На други места в града полицията арестува множество нарушители на полицейския час.

В района на Сейнт Луис стотици хора протестираха, настоявайки за промени в съдебната система.

В последните дни в града имаше множество сблъсъци между демонстранти и полиция, като четирима служители на реда по-рано бяха простреляни, а собственик на бижутерия и заложна къща беше застрелян, докато се опитваше да защити магазина си.