Първи снимки и видеа на китайските лекари, които лекуват пациентите, поразени от новия смъртоносен корона вирус, чието огнище е град Ухан, се появиха в мрежата. 

Кадрите, разпространени от Централната болница в Ухан, показват как медиците са облечени в предпазни костюми и се грижат за заразените в интензивното отделение на лечебното заведение. 

Бързата смърт от Китай иде стремглаво

Видео, разпространено от държавната медия CCTV, показва напрегнатата атмосфера в интензивното в болницата Джининтан, където са приет повечето пациенти. 

 

Здравното министерство каза какъв е риска китайският коронавирус да стигне до България

Най-малко девет души са починали до момента от новия щам на коронавуруса в централната провинция Хубей. Над 470 души са заразените в страната.  

Пет други страни и територии, включително САЩ, Тайланд, Япония и Русия, съобщиха за потвърдени случаи на вируса. 

Невижданите до сега снимки са направени в интензивното отделение на департамента за респираторна медицина и интензивни грижи на Централната болница в Ухан. 

Ухан има население от 11 милиона души и е административният център на провинция Хубей. Градът също е огромен транспортен хъб в Китай. 


"Медицинските работници спасяват живота на пациентите в напрегнат, но организиран начин, окуражават се едни други. Поздравяваме медицинските работници, които се борят на фронтовата линия", написаха от управата на болницата, разпространявайки снимките в официалния профил на лечебното заведение в китайската социална мрежа Уейбо.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ