21-годишният мъж с български произход, който нападна две деца в Германия е напуснал дома на баща си с чук и нож. В сградата той срещнал двете жертви - 9-годишно момиченце и неговият братовчед на 10.

Първото дете е било намушкано с нож във врата и тежко ранено, съобщава немското издание "Фокус". След това нападателят насочил ножа си срещу лицето на момчето. То отчаяно се опитвало да защити главата си с ръце.

Свидетел на атаката станал случаен минувач, който се развикал, но това не спряло нападателя. Бащата на 17-годишния българин чул крясъците и успял да сложи край на кървавата баня. Той дръпнал сина си от децата и му взел чука и ножа. Родителят държал момчето до пристигането на полицията. 

„Той живееше с майка си до преди месец и създаваше само проблеми там. Тогава полицията го доведе при мен“, заяви бащата на нападателя пред вестник Bild. 

По думите му синът му не е напускал апартамента нито веднъж преди престъплението. „Той беше само в интернет на мобилния си телефон и почти не се хранеше", казва родителят. И добавя, че младежът винаги държал под възглавницата си нож и чук.

„Вчера той изведнъж излезе облечен от стаята си. Попитах го къде иска да отиде, но той просто замълча”, каза бащата пред вестника. „Тъй като не бях сигурен какво възнамерява да направи, го наблюдавах през прозореца. Тогава внезапно видях, че той държи нож и чук в ръката си и бързо го последвах."

Бащата разказва още, че синът му бил в "странни чатове".

„Част от болестта му беше, че той разви възхищение към убийците чрез компютърни игри, в които се убиват хора", казва той.

Пострадалите деца са в болница, като нараняванията на едното от тях са сериозни, но няма опасност за живота му. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук