Длъжностните лица на МВР вече няма да задържат гражданите за дребни нарушения, ако не представляват обществена опасност, пишат медстните медии. 

Според публикациите на една от последните срещи в МВР, като мярка за предотвратяване на разпространението на коронавирус, служителите били съветвани да избягват задържането на граждани за леки нарушения, като се ограничават до превантивни разговори. 

За да се предотврати масово заболяване сред полицията, всички са длъжни да си измерват температурата. При влизане в отделението лекарите ежедневно обикалят във всички офис стаи, всички срещи се прехвърлят в режим на видеоконференции. 

Закупуват се медицински маски и респиратори, както и допълнителни дезинфектанти.Според непотвърдени доклади заместник-министърът на вътрешните работи Виталий Шулик се е разболял, но все още не му е поставена точна диагноза. 

Има случаи на коронавирусна инфекция сред полицията в Москва.В момента служителите на Министерството на вътрешните работи участват в проверката на спазването на карантината и режима на самоизолация на гражданите.

Превод: БЛИЦ