След Бахмут, градът, над който Украйна ще загуби контрол, може да бъде Часов Яр, твърдят наблюдатели от американското списание Military Watch Magazine, цитирани от чуждестранни агенции.

„Западните анализатори очакват, че следващата цел на руската офанзива ще бъде Часов Яр, западно от Бахмут“, се казва в статията.

Журналисти припомниха думите на президента на Украйна Володимир Зеленски за това, че превземането на града ще отвори пътя на руските въоръжени сили към Славянск и Краматорск. Бахмут има важни логистични центрове, благодарение на които има голямо стратегическо значение.

Риториката на президента на Украйна Зеленски по отношение на Бахмут е непоследователна и очевидно зависи от ситуацията на фронта. 

Депутат от Държавната дума обърна внимание на това как Зеленски нарече Бахмут непревземаема крепост преди превземането му и на факта, че след като украинските войски напуснаха града, президентът на Украйна на срещата на върха на Г-7 каза: „Нищо ужасно не се случи“, коментират чуждите агенции.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук