Паническите покупки и презапасяването се превърнаха в типичен проблем в много страни по света на фона на разпространението на коронавируса, като по рафтовете на супермаркетите вече често липсват тоалетната хартия, дезинфектанти за ръце и трайни храни.

В Япония хората, които не са успели да се запасят с достатъчно тоалетна хартия започнаха да прибягват до крайни мерки и да крадат рула от публични тоалетни. В отговор на това, Минк Итачибе, която работи в общ магазин в префектура Ниигата, решила да защити тоалетната хартия в сградата с проклятие, предава CNN.

Коронавирус: Женски бой за тоалетна хартия в супермаркет ВИДЕО

Итачибе забелязала, че от магазина започнали да изчезват от три до пет рула на ден, уточнява Фокус.

Тя набързо измислила как да реши проблема и изрисувала три очи и няколко йероглифа, след което закачила рисунката пред рулата тоалетна хартия.

Йероглифите съобщават на всеки потенциален крадец, че ако си вземе тоалетната хартия, гладно чудовище ще го намери и ще го убие. Очите са символ, който много собственици на магазини слагат в обектите си и той показва, че собствениците внимават за крадци, казва Итачибе.

Невиждана кражба на тоалетна хартия скандализира британски град

„Направих го като шега, но явно проработи“, заяви тя пред CNN.

„Исках да шокирам хората, които крадат и да ги накарам да си мислят, че има проклятие. Хората могат да са много суеверни в Япония“, споделя Итачибе.

Тя твърди, че откакто е окачила „проклятието“ не е било откраднато нито едно руло тоалетна хартия от магазина й.