Британското правителство отменя маските и здравните паспорти в Англия, след като вече отмени почти всички ограничения, въведени с цел борба с коронавируса, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Преди седмица Англия отмени препоръките за дистанционна работа. Сега правителството се отказва и от останалите ограничения, които бяха едни от най-леките в Европа, въведени през декември за борба с нарастването на броя на случаите на Омикрон - задължително носене на маски на обществени места и представяне на здравни паспорти за присъствие на места, където се събират много хора.

Никой не може да повярва какво ще направи Великобритания насред пандемията

Освен това правителството обяви днес, че намиращите се в домове за възрастни хора - 86,5 на сто от които са получили бустерните си дози - ще могат от понеделник да посрещат неограничен брой посетители. Ако дадат положителен тест за коронавирус, те ще трябва да се изолират за по-кратък срок.

Кметът на Лондон Садик Хан обаче обяви, че маските остават задължителни в обществения транспорт в столицата. Някои вериги супермаркети като "Уейтроуз" и "Морисънс" също ги изискват от клиентите си.