Пореден ден не спира полемиката около речта на екоактивистката Грета Тунберг. Нейните противници коментират, че словото й пред ООН и лидери на различни страни е било прекалено изкуствено, като заучено.

Защитниците на 16-годишната шведка, обаче, твърдят, че тя се държи по този странен начин заради заболяването си - синдрома на Асбергер. 

Икономистът Владимир Каролев също се изказа по случая. Той публикува на стената си във Фейсбук видео, на което се вижда, че Грета Тунберг не може да отговорин а елементарни въпроси на журналисти и губи увереността си, когато не чете предварително написан текст.

След като журналист я пита какво е посланието, което отправя към световните лидери, Грета моли да й повторят въпроса и очевидно няма и представа как да отговори. Това именно поражда съмнение, че някой друг й пише текстовете, които чете."

"Жалко е да си ментално зле...и да отговаряш на въпроси без да имаш предварително написан текст. Горката Грета...Родителите и са безотговорни циници, както и тези, които и пишат приказките и финансират пътуванията, рекламата и ПР-а и.

Това е последният ми коментар за Грета Тунберг. От тук нататък ако някой ме пита по темата ще отговарям с това видео."