Мистерията с ятата дронове, видени в небето над Колорадо през последните няколко седмици, може би най-накрая ще бъде разбулена - най-вероятно зад тях стоят Военновъздушните сили на САЩ, пише в. "Дейли Стар". 


Най-малко 17 дрона бяха видени в небето над североизточната част на Колорадо, предизвиквайки паника сред местните жители. 

Кадри с дроновете се появиха дори и вчера. Те бяха заснети над нефтена сонда в Колорадо. 

Клипът, заснет през нощта, когато се появяват дроновете, показва как малките машинки бавно прелитат над съоръжението. 

Местните власти към момента не са идентифицирали дроновете и дори Федералната администрация за авиацията не може да даде обяснение за тях. Но според изданието The Gazette, дроновете може да са част от тайна програма с дронове на ВВС на САЩ.  

Според материала, Командването на ВВС за глобални удари вече е потвърдило въпросните учения, проведени във военна база в Шайен в Уайоминг.  

Също се отбелязва, че силози на така наричаните ракети Minuteman (способни да носят ядрен боен заряд) са пръснати из всичките региони, в които също са били забелязани да летят дроновете.

Лиса Месерв, която отговаря за федералните продажби на компанията Dedrone, която работи с ВВС, е признала, че крило на армията е заинтересовано да тества способностите за засичане на дронове на базата в Шайен. 

Други скорошни репортажи потвърждават предположенията, че зад появата на машините стои антидрон програма. 

 

Според информацията, цивилните дронове "соигуряват реалистични условия за тренировка", което навежда на мисълта, че ВВС на САщ използва подобни дронове, за да тества своите способности.  

Превод и редакция: БЛИЦ