Шоуменът Владимир Зеленски печели балотажа на президентските избори в Украйна. Това сочат данните от екзитпола на "ТСН".

Според последните данни, за комика са гласували 72,7% от избирателите на страната. Действащия държавен глава Петро Порошенко е подкрепен от 27,3%.


 
Според данни от проекта „Национален екзит пол 2019”, проведен от фонда „Демократични инициативи”, към 18 часа местно време, за Зеленски са гласували 73,2%, а за Порошенко - 25,3%.

Обновените данни от Националния екзит пол ще бъдат публикувани в 22 часа.

"Обещавам, че никога няма да ви подведа", обърна се Зеленски към украинците след края на изборния ден. Той побърза да благодари на всички свои съмишленици. 
 
На първия тур на президентските избори, който се проведе на 31 март, Зеленски събра около 30% от гласовете на избирателите, а Порошенко – почти двойно по-малко.

Загубилият надпреварата Петро Порошенко призова всички хора, събрали се в щаба му, никога да не се предават и призна изборната си загуба. „Никога не се предавайте. Никога, никога, никога”, заяви той. Порошенко припомни, че си е повтарял същото през 2014 г., когато е станал президент. „Още следващия месец ще напусна президентския пост. Така решиха украинците и аз приемам това решение. Но твърдо искам да подчертая, че не напускам политиката”, заяви той.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ