Потребител на уебсайта Reddit с прякор USDA-approvedshit разказа как е работил като пещерен водач в продължение на две години, занимавайки се с туристически групи в пещера в Колорадо. През това време мъжът успя да види много странни неща, включително пещерни призраци, съобщават световните издания.

Много от загадъчните проявления са наблюдавани в Пещерата на ветровете в Маниту Спрингс. Според думите на американеца, загадките са започнали по време на обучението му. Следвайки опитен водач, който показвал и разказвал каква трябва да е обиколката, в пещерата няколко пъти се появила мистериозна фигура. Тя надниквала от дупки на тавана. Нещо наблюдавало внимателно младите хора.

Начинаещите водачи били информирани, че пещерата е толкова тъмна, че усещането за реалността се изкривява. Видимостта е равна на протегната ръка, а след това - тъмнина. Освен това пещерата е толкова тиха, че може да се чуе пулса.

Пещерата има осветление и стълби на подходящи места за туристи. Веднъж американецът забелязал върху парапета сива ръка, която минута по-късно изчезнала.

Друг инцидент се случил по време на спускането по стълбите. Лъч светлина от фенер на последната стъпка осветил ботуши, които "гледали" водача. След миг обувките „си тръгнали“.

Според разказа на мъжа, съществува стая, в която много служители усещат нещо: сякаш някой ги дърпа за косата или ги хваща за гърлото. Това далеч не са всички истории, всеки ден в пещерата се случвало нещо странно и мистично.