Едно е да искате да добавите забавен ефект на селфито си, друго - да се стремите към професионални снимки с телефона. За щастие вече за всичко си има приложения. От MakeUseOf препоръчват на истинските фотографи да се възползвате от тези няколко:

1. Light Pollution Map

Фотографите, които обичат да снимат нощното небе, ще оценят това приложение. То ви позволява да намерите най-добрите места за наблюдение, където небето е ясно и „неопетнено“ от светлините на града. Също така ви позволява да добавите Aurora Layer, ако искате да заснемете Северното сияние. Има и други интересни функции.

2. PhotoPills

С него можете лесно да подравнявате снимките си със слънцето, луната или млечния път. Приложението ви позволява да изследвате техния път, така че да можете да бъдете на правилното място в точното време. Разполага и с 2D карти и с режим на увеличена реалност.

3. The Photographer’s Ephemeris

Подходящо за фотографите, които обичат да снимат навън. То изобразява обкръжението ви в 3D и ви помага да разберете как светлината ще падне или ще се отрази от определено място. Нещо повече, приложението може автоматично да открие местонахождението и височината на обекта, който искате да снимате.

4. Golden Hour One / PhotoTime

И двете приложения са предназначени да ви помогнат бързо да намерете най-доброто място и време за вашите фотографски сесии на открито. Освен това Golden Hour One предлага и прогнози за времето от гледна точка на фотографа. Това означава, че можете да разберете условията чрез описания като „Шанс за интересна снимка“.

Източник: еxpert.bg