Украинската армия е започнала да използва доста необичайна тактика, за да намали броя на ударите по своите военни обекти и части, симулирайки движението на самолети, дронове и бронирани машини с помощта на специални устройства.

Оказва се, че украинските военни са преминали към използването на специални рефлекторни устройства, като по този начин симулират наличието на техника във въздушното пространство и на земята.

Както отбелязват украински издания, ВСУ наскоро са преминали към използване на аеростати с прикрепени към тях ъглови рефлектори.  Тези сравнително прости устройства могат да симулират движението на самолетите, което предизвиква реакция.

Освен това подобна ситуация е регистрирана и на земята, където в най-важните райони рефлекторните светлоотразители са поставени по второстепенните пътища, докато движението на техниката се извършва по други пътища и маршрути.

Тактиката не е нова, но за първи път е регистрирана за ВСУ. С тези техники разузнаването е силно затруднено и някои цели могат да бъдат представени като примамки, което прави тези райони основни цели за атаки.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук