Списание "Форбс" отговори на статията на руския президент Владимир Путин за Втората световна война. Изданието счита, че Путин преподава на Запада исторически урок, в който настоява да се признае Съветският съюз за главен победител в нацистка Германия.

Авторите са съгласни, че загубите на САЩ и Великобритания не са сравними с тези загуби, които претърпя СССР. През военните години Съюзът загуби повече от 20 милиона души, по един на всеки седем жители на страната, пише "Поглед инфо".

Великобритания загуби един на всеки 127, а Съединените щати загубиха един на 320 жители на страните. Следователно е важно да запомним, че именно Съветският съюз и Червената армия играха решаваща роля за победата над нацистка Германия.

The National Interest, на страниците на който е публикувана статията на руския лидер, счита, че Путин е недоволен, че ролята на страната му в победата над нацизма може да бъде намалена или оценена неуважително.

"Путин пренаписва историята на Втората световна война и се бори за историческата памет", каза Си Ен Ен, като се позовава на факта, че Путин се опитва да се оправдае за обединението на Крим с Русия.

Дойче веле пише, че Москва редовно обвинява Западна Европа, Полша и Украйна в омаловажаване на ролята й в конфликта.
The Washington Post отбеляза, че Путин посочи основния урок на войната - необходимостта от широка международна дипломация.