17-годишно момче беше задържано в Санкт Петербург по подозрение за жестоко убийство на майка си и нейния брат. Следственият отдел съобщава, че телата на убитите са открити на 16 януари, в апартамент на ул. "Шахумян". 

Младежът е задържан. "Разследващите, заедно с полицаи и Росгвардия, задържаха 17-годишния син на жертвата като заподозрян", съобщава SUSK в Санкт Петербург. Заподозреният вече е бил многократно съден и е бил регистриран в полицията. Бил е и звезда на социалната мрежа TikTok, съобщава телеграмният канал „Mash on Moika".

Младежът е заснел одиозни видеоклипове, съдейки по които може да се предположи, че може би е имал психични проблеми. Поне в един от тях TikToker на английски обещава да „целуне до смърт” зрителя, ако не спре да се взира в него.

Конфликтът с близките на младежа е възникнал под въздействието на алкохол. По предварителна информация младежът е чул заплахи от чичо си, на които той е отговорил с няколко пробождания.

Ставайки неволен свидетел на инцидента, жената се опитала да защити брат си от нападението на сина й, но също така се натъкнала на агресия. В резултат на това мъжът и жената са починали от прободните рани.

Според „Mash on Moika" младежът е  убил собствената си майка, за да няма свидетели. Както съобщават от Държавното следствено управление на Следствения комитет на Руската федерация в Санкт Петербург, срещу тиктокера вече е образувано наказателно дело по статия „убийство". Разследването на случая продължава, всички обстоятелства на инцидента се изясняват.

Превод: БЛИЦ