Набиращият симпатии украински президент Владимир Зеленски може и да загуби фенове заради поведението си по време на приветстването му в Берлин. 

БЛИЦ припомня, че Ангела Меркел получи криза, докато е редом до него. Световните медии предадоха как тя започва да се тресе все едно ударена от ток и само със силата на волята си успява да се успокои. През това време Зеленски стои редом с нея и по никакъв начин не предлага помощта си, все едно, че нищо не се е случило. 

Самата Меркел обяснява тремора си с обезводняване.

Меркел разкри защо се е тресяла като ударена от ток при срещата със Зеленски Заради поведението на Зеленски мнозина започнаха да го критикуват и го обвиниха, че не е постъпил човешки и като мъж. Те го обвиняват, че е предпочел да спази протокола, вместо да помогне на Меркел, която видимо не се чувства добре. 

Ето как обяснява всичко новоизбраният украински президент: "Що се касае до Меркел... Стоях редом до нея и повярвайте, тя беше в безопасност", твърди той, цитиран от Bild.

Владимир Зеленски пристигна в Берлин, за да се срещне за първи път с Ангела Меркел. В столицата на Германия има големи жеги - над 30 градуса. Световните медии разпространиха и мнението на различни медицински специалисти, наблюдавали тремора на Меркел. Според тях причината за него може и да не е толкова невинна като едно обезводняване. Те я съветват да се обърне в най-скоро време към лекар, който да изследва неврологичния й статус.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!