Пациентка на име Франсин е разказала за усещанията по време на клиничната смърт след предозиране с наркотици, съобщава Express. Жената е заявила, че е извършила пътешествие в ада. 

„Носех се над тялото си и гледах как се опитват да ме съживят. Изведнъж бях заобиколена от ужасни създания, които наричам „тъмни ангели“. Те говореха в рима: „От светлина към тъмнина“. Не помня останалата част от римата ”, казва тя. Според думите на Франсин, тъмните образувания я разкъсвали на парчета, докато тя не станала просто нищо.

„Ние буквално летяхме през залите на болницата и на покрива. След това се озовах в ада и лежах по гръб. Чувах крясъците на други души и тяхната болка. Зла същност ме разпитваше и ми се струваше цяла вечност. Тя искаше да знае в какво вярвам и на кого се покланям ”, споделя жената.

Франсин е пояснила, че в началото се е уплашила много, но след това е спряла да се подчинява на демоните и ги е убедила да я върнат. „Казах им, че вярвам в Исус и не мисля, че той би ми причинил болка. Тогава изведнъж напуснах ада ”, разказала е тя.

След това тъмните същества са показали на Франсин целия ѝ жизнен път и са насочили вниманието ѝ към всички грешки, които жената е допуснала в живота си. „Това преглеждане беше много детайлно. Показаха ми как поведението ми наранява другите и е трябвало да ги обичам повече ”, отбелязва преживялата клинична смърт Франсин.

Накрая жената се почувствала в лоното на майка си. „Беше много спокойно, докато не се родих. Напомниха ми за злото на света, а след това изживях живота си, умрях и се прераждах хиляди пъти. Тази безкрайност беше истински ад и аз исках всичко това да спре “, казала е Франсин.

Някои изследователи смятат, че това, което пациентът описва, е нормално явление и подобно преживяване не означава непременно, че човекът е видял рая, ада или живота след смъртта. „Това може да се случи, когато мозъкът сканира себе си като техника за оцеляване“, казал е д-р Сам Парния, директор на изследванията за реанимация и връщане към живота в Медицинското училище Лангън в Ню Йорк.

Превод и редакция: БЛИЦ