Бури, проливни дъждове и силен вятър има в района на Западна и Северозападна Турция, съобщават местните медии. Морето заля крайбрежната алея и близките до брега пътища в Измир в района на Каршъяка, предава държавната телевизия ТРТ Хабер, цитирана от "Труд".


Под вода останаха и релсите на минаващия наблизо трамвай. Екипи на общината се опитват да изпомпат прелелите води на морето.

Поради бурята в Измир е отменено движението на корабите. Метеоролозите предвиждат, че лошото време в района ще продължи до утре. Истанбул от сутринта е под влиянието на силен вятър, който в някои райони на мегаполиса достигна скорост от 105 км/ч.

Дъжд от кал се изсипа на места в окръга, както и в съседния окръг Текирдаг. В Коджаели, Северозападна Турция, бурята отнесе покривите на сгради. Отменени бяха планирани курсове на кораби в района на Измитския залив, посочва турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

52 от общо 81 турски окръга са с предупреждение за бури днес, информира частната телевизия НТВ. Метеорологичната служба на страната обяви оранжев код за 17 окръга и жълт код - за 35 окръга.

Лошо време днес се предвижда за Егейска Турция, Западното Средиземноморие, Централен Анадол, Черноморието и района на Мраморно море. Гражданите се предупреждават да бъдат бдителни."