Един от задържаните във връзка със смъртта на 39 души, намерени в камион край Есекс, е получил съобщения със заплахи. Той е предупреден от полицията, че „животът му е в сериозна опасност”, пише „Мирър”.

Еймън Харис и семейството му са получили зловещите съобщения след трагичната смърт на 39 мигранти. Телата на жертвите, за които се смята, че са виетнамци, бяха открити в камион край Есекс на 23 октомври.

22-годишният ирландец е бил екстрадиран от Ирландия в петък след европейска заповед за арест. Смята се, че Харис е доставил ремаркето, в което загинаха мигрантите, до белгийското пристанище Зебрюге. От полицията са предупредили Харис и семейството му, че са в опасност и има риск за техните животи.

„Става въпрос за сериозни заплахи и закани за убийство. Приемаме това много сериозно. Напрежението ескалира след арестите”, заявиха от полицията.
 
Еймън Харис е екстрадиран и предаден на властите във Великобритания във връзка с три предполагаеми престъпления – убийството на 39 души, извършване на трафик на хора и подпомагане на незаконна миграция.

Освен Харис, в ареста е и шофьорът на камиона-ковчег Мо Робинсън. Във връзка със случая полицията издирва двамата братята Ронан и Кристофър Хюз. БЛИЦ припомня, че по-рано днес бяха арестувани и 8 души във Виетнам.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!