Сашо Роман разказа много любопитна история за вече покойният бос на ВИС-2 Жоро Илиев. Разкритието си той прави съвсем спонтанно и признава за много пари.

Илиев е имал афинитет към музиката, която изпълнява емблемата на ретро чалгата в България. Роман признава, че подземният бос му е трупал тлъсти пачки на песен и разкрива до каква сума е стигал.

Ето какво споделя:

Аз да кажа и за Жоро. Работех в кошарите. Идва с охраната и като дойде ми вика „Ти ми знаеш моята песен“. От там нарежда ей така една камара от педесетарки. По 10 бона за една песен. На два три път – так, так, так. Даде ми парите и си тръгна човека“, казва певецът.

@tiktotoyotov 10 000 за една песен #pritoto #podcast #youtube #sashoroman #joroiliev #притото #подкаст #сашороман #жороилиев ♬ original sound - Yonislav Yotov

БЛИЦ припомня, че Жоро Илиев бе застрелян на 25 август 2005 г. от снайперист в курортния комплекс Слънчев бряг, докато празнува в заведението си „Буда бар“ победата на футболния си отбор „Локомотив“ (Пловдив) над сръбския „ОФК Београд“.

Мафиотската екзекуция на Георги Илиев остава неразкрита, а с убийството му е сложен официален край на крими групировката ВИС-2. Борецът от Кюстендил умира в 23,12 часа вечерта на 25 август 2005 г., докато разговаря по телефона с приближения си Емил Наков.

Жоро Илиев е прострелян в сърцето от изстрелян 22-милиметров куршум „Стингър“ с хидрошоков отвор. По-късно ще стане известно, че убиецът е стрелял с рядка пушка тип „флобер“ от храстите на отсрещния хотел „Хризантема“. При огледа криминалистите откриват 2 статива и лазери – уреди, които се използват, за да се фиксира траекторията на куршума. Неизвестния наемник се е подсигурил, като е насочил стативите към двете централни сепарета на „Буда бар“, които са били ползвани само от Жоро Илиев и неговата свита.

39-годишният Георги Илиев умира почти веднага, след като е прострелян. Охранителите го отвеждат в МБАЛ Бургас за рекордно бързо време – 14 минути, но докторите само констатират смъртта му.

Убиецът на висаджийския бос остава неразкрит, макар в публичното пространство да упорито да се лансира версията, че неговата екзекуция е организирана от пернишкия наркобос Райко Алексиев – Кръвта и Красимир Станчев – Легионера, известен в ъндърграунда като снайперист №1 на мафията.

Месеци след убийството на Жоро Илиев, предполагаемият негов килър Райко Кръвта също е застрелян в центъра на Перник. Красимир Станчев – Легионера пък е в неизвестност оттогава и мнозена предполагат, че той също е покойник.

Жоро Илиев управлява групировката ВИС-2 точно 10 г., след като поема контрола върху нея след убийството на по-големия си брат Васил през пролетта на 1995 г. Екзекуцията на Васил Илиев също остава неразкрита до ден днешен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук