Понякога между много различни животни, които не си приличат, се заражда силно и удивително приятелство. Кравата Хърши и котаракът Рис са точно такива приятели.

Те се срещат за първи път във фермата на собственичката им Сенди Пауъл в Индиана, САЩ, преди повече от година и оттогава са неразделни.

"Те прекарват цялото си време заедно. Когато донесох Хърши у дома, тя беше мъничка и много плаха в общуването си с други животни. Тогава Рис се приближи до нея и мигновено установи контакт с нея: сякаш й помогна да излезе от черупката си", разказва Сенди Пауъл за приятелството.

Във фермата на Санди живеят много други котки, както и коне и магарета, но нито едно от животните няма специалната връзка, която се е създала между Хърши и Рийс. Приятелите се разхождат, хранят, играят и спят заедно, пише Metro."Хърши винаги облизва Рийс, когато го види, а понякога Рийс просто седи и гледа приятеля си, докато той се храни, защото му е интересно да наблюдава какво прави тя. А понякога лежат заедно в обора и спят", разказва още собственичката им.

Приятелството между котката и кравата ги превръща в най-популярните селскостопански животни в социалните мрежи. Рийс и Хърши вече имат собствена страница в Instagram, където собственичката им редовно споделя снимки и видеоклипове на необичайните приятели.

"Хората обичат да наблюдават приятелството на Райс и Хърши. И аз самият съм очарован от това: не съм имал представа, че крава и котка могат да бъдат толкова близки. Тези животни ми носят толкова много радост, затова реших да споделя техни снимки в Instagram", споделя Сенди.

В момента необичайните приятели имат десетки хиляди последователи, а с всеки изминал ден броят на хората, които са очаровани от връзката на Хърши и Рийс, се увеличава.

Превод и редакция: БЛИЦ