В мрежата се появи видео, което предполагаемо показва последствията от ракетните атаки на 10 август от въоръжените сили на Украйна по мост близо до водноелектрическа централа във временно окупираната Нова Каховка. Видеото е публикувано в канала Supernova+ Telegram.

На кадъра се виждат щети по пътното платно и оградата на моста. Втората половина е видео, заснето от дрон, което дава обща картина на разрушенията.

Все още не е възможно да се провери автентичността на това видео с данни от други източници.

По-рано военните от оперативното командване "Юг" потвърдиха ударите по този мост, като казаха, че въоръжените сили на Украйна контролират с огън транспортните и логистичните пътища във временно окупираните части на Херсонска област.

Военните твърдят, че ракетната атака е направила моста "неизползваем". Вероятно става дума за тежка техника, тъй като на видеото по моста се движи кола.

На десния бряг на Днепър има четири ключови моста за руската окупационна групировка - Антоновският железопътен и автомобилен мост, мостът при Каховската водноелектрическа централа и Даревският мост през Ингулец. На всеки от тези мостове въоръжените сили на Украйна нанасят удари.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук