Чували ли сте за ябълкови тиганици? Пробвайте ги - няма да съжалите СНИМКИ
Те са толкова вкусни, че ще изгубите ума си по тях
Миналогодишната ябълкова реколта беше много добра. Толкова, че рафтовете вмагазините са още пълни. Децата почнаха да се мръщят на по-дребничките, леко сбръчкани и тук-там нагнили ябълки, а на майките им е съвестно да ги хвърлят. След изреждане на каквото се сетите с ябълки - кекс, мъфини, сладкиши с орехи или със стафиди, щрудели, печени с тиква или соло днес ще "обогатим" кулинарните ви умения с едни необикновени ябълкови тиганици.
Цаката при тях е в тестото да се добавят 2-3 дребни, обелени и едро настъргани ябълки. Получават се много вкусни, а обилно поръсени с пудра захар стават чудесна следобедна закуска.
Тиганици се правят по една и съща рецепта, от книгата Българска национална кухня, която е публикувана още през 1983 г., но още е много точна и сполучлива.
Но какви продукти са ви нужни, както и как се правят те, ще научите на jenata.blitz.bg