Назоваха съставката, която превръща супата в „питателна бомба“
Гесер посочва, че по този начин супата ще стане не само по-вкусна, но и полезна
Ресторантьорката Магда Гесер е разказала тайната на приготвянето на супа по собствена рецепта, пише Wirtualna Polska.
Кулинарната специалистка е отбелязала, че ястието ще се превърне в „питателна бомба“, ако добавите подправката карамфил към бульона. Гесер посочва, че по този начин супата ще стане не само по-вкусна, но и полезна.
Авторката припомня, че карамфилът притежава обезболяващ ефект, подобрява функционирането на стомашно-чревния тракт, поддържа естествения имунитет, понижава нивата на холестерола в кръвта и помага в борбата с настинки, болки в гърлото и главоболие. Освен това карамфилът има антивирусни и антибактериални свойства.
Освен това Гесер е споделила и други полезни съвети при приготвянето на супа. Според нея ястието ще бъде по-вкусно, ако използвате различни видове месо в него.
Превод и редакция: БЛИЦ