Петър Дънов за храните и дните от седмицата

Полезни съвети свързани с храната

Учителят Петър Дънов споделил със своите последователи подходящите храни за всеки ден от седмицата според планетите.

Учителят Петър Дънов споделил със своите последователи подходящите храни за всеки ден от седмицата според планетите.

Именно заради това в съответния ден на съответната планета можем да ползваме най-пълноценно вложеното всеки вид продукт. Ето на кои храни да заложите от понеделник до неделя:

Понеделник - денят на Луната - приемайте зелени храни - лапад, лобода, зелен боб, маруля, краставица, зеле, може и царевица.

Вторник - денят на Марс - червени и люти храни - домати, червени чушки, репички, лук, чесън, хрян, бяла ряпа, може и спанак.

Сряда - денят на Меркурий - най-добре се усвояват моркови, круши, лимони, пъпеш, праскови.

Четвъртък - денят на Юпитер - картофи, тиква, бамя и млечни продукти.

Петък - денят на Венера - грах, сусам, ябълки, сини сливи, череши, вишни, ягоди и малини.

Събота - денят на Сатурн - наблегнете на ядките - орехи, бадеми, лешници. Освен тях са подходящи и кестени, сушени плодове, зрял боб, патладжани, кафе и какао.

 Неделя - денят на Слънцето - леща, ориз, грозде, портокали, мандарини, кайсии.