Рецепта на деня: Баница с картофи и лук
С нея ще превърнете едно традиционно ястие, като баницата, в нещо малко по-различно
Тази лесна и вкусна рецепта много наподобява пататника, типичен за Родопите, но е една идея по-здравословно и леко за храносмилането.
Всички вкъщи са във възторг от тази манджичка с кюфтенца СНИМКИ
С нея ще превърнете едно традиционно ястие, като баницата, в нещо малко по-различно.
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
1 кг. картофи
щипка сол
1 глава лук
масло
зехтин
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги обелете. Намачкайте ги с вилица. Запържете ситно нарязания лук в 3 супени лъжици зехтин. Добавете зехтина с лука към картофите и разбъркайте добре.
В предварително намазана тавичка сложете първата кора. Върху нея сложете от сместа и покрийте с няколко резенчета масло. Сложете и втората кора и направете същото с останалата картофена смес. Завършете баницата с третата кора, като върху нея сложете само масло. Изпечете за 30 минути на 180 градуса на предварително загрята фурна.