Рецепта на деня: Баница с картофи и лук

С нея ще превърнете едно традиционно ястие, като баницата, в нещо малко по-различно

Тази лесна и вкусна рецепта много наподобява пататника, типичен за Родопите, но е една идея по-здравословно и леко за храносмилането.

Всички вкъщи са във възторг от тази манджичка с кюфтенца СНИМКИ

С нея ще превърнете едно традиционно ястие, като баницата, в нещо малко по-различно.

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница

1 кг. картофи

щипка сол

1 глава лук

масло

зехтин

Начин на приготвяне:

Сварете картофите и ги обелете. Намачкайте ги с вилица. Запържете ситно нарязания лук в 3 супени лъжици зехтин. Добавете зехтина с лука към картофите и разбъркайте добре.

В предварително намазана тавичка сложете първата кора. Върху нея сложете от сместа и покрийте с няколко резенчета масло. Сложете и втората кора и направете същото с останалата картофена смес. Завършете баницата с третата кора, като върху нея сложете само масло. Изпечете за 30 минути на 180 градуса на предварително загрята фурна.