Рецепта на деня: Пикантна яйчена салата
Една от тънкостите при приготвянето на това предястие е изборът на пресни яйца.
Една от тънкостите при приготвянето на това предястие е изборът на пресни яйца. Освен, че приготвя бързо, яйчената салата е и чудесно предложение, когато е поднесена с чаша бяло вино и препечени хлебчета.
Японски метод за отслабване с чаша вода прави чудеса
Необходими продукти:
8 яйца
200 гр. майонеза
1 ч.л. горчица
1 стрък босилек
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, така че жълтъкът да остане леко рохък. Това отнема около 5-6 минути от завирането на водата. След това ги сложете в ледена вода, за да се спре термичната обработка и да се обелят по-лесно.
Нарежете ги на кубчета кубчета и смесете майонезата, горчицата и подправките.
Разбъркайте салатата много добре и декорирайте с връхчета свеж босилек.